Mad og måltidspolitik

Her kan du læse om mad- og måltidspolitikken i Børnehuset Bullerbo. Vi har sølvmærket inden for økologi, hvilket betyder at mellem 60-90% af maden vi servere er økologisk.

Maden i Bullerbo

I Børnehuset Bullerbo, er vi optagede af, at få fyldt det rigtige brændstof på børnene, så de har energi til at lege og lære i løbet af dagen. 
Derfor præsenterer vi børnene for sund og alsidig kost, der sikre at børnene bliver mætte.

Vi har sølvmærket inden for økologi, hvilket betyder at mellem 60-90% af maden vi servere er økologisk.

Endvidere har vi fokus på bæredygtighed og madspild.

Måltiderne:

  • Vi skaber genkendelige rammer for vores måltider, hvor fællesskabet omkring vores måltider skaber tryghed og overskud til at smage Mettes mad.
  • Måltidet er samtidig et godt pædagogisk redskab, til at lære om maddannelse og vigtigheden i af at spise varieret.
  • Vi vil gerne være med til at præge børnenes kostvaner, i en sund retning så tidligt som muligt. Derved vil vi kunne skabe ”madmod” frem for ”kræsenhed”. Jo større kendskab børn har til råvarerne jo mere madmod får de.
  • Vi vil vække børns opmærksomhed og gøre dem nysgerrige ved at lære dem om de 4 grundsmage som er salt, sødt, surt og bittert, derfor snakker vi om maden, smagen m.m.
  • De voksne spiser sammen med børnene og guider dem til at spise sundt og varieret.
  • Vi begrænser sukkerindtag i hverdagen og gemmer det til festlige lejligheder.
  • Børnene opfordres til at smage på dagens ret. Der serveres ofte brød, som sikre at alle bliver mætte.
  • Børn med særlige behov/allergier aftales med Mette. ( Lægeerklæring)
  • Spiser barnet ikke svinekød eller kød i det hele taget - aftales dette med de voksne/Mette.

 

Der er madplan for hver uge som findes på AULA og  infotavlen i vuggestuen og i børnehaven.

Hverdagens mad og fejring af fødselsdage: